loading...
آموزش زبان انگلیسی
غلامعلی عباسی بازدید : 107 جمعه 26 دی 1393 نظرات (0)

 

یک کارشناس ارشد مامایی گفت: کمخونی فقر آهن، شایعترین گونه کمخونی در زنان است.

 

پری بسطامی، اظهار کرد: این بیماری به دلیل کمبود آهن در تغذیه، دفع بیشاز حد خون در بلندمدت (مانند خونریزی گوارشی) یا سوءجذب آهن رخ می‌دهد.

وی در ارتباط با علائم بالینی این بیماری، تصریح کرد: شایعترین علائمعمومی این بیماری، احساسسستی، خستگیهمیشگی یا هنگام فعالیت و احساس کسالتعمومی، سرگیجه کاذب، ابتلایمکرر به بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، ناخنهای قاشقیشکل (گودشدن روی ناخن)، هرزه‌خواری مانند خاک خوردن، یخخوردن و …. و خوابرفتن و سوزنسوزن شدن دستو پاها هستند.

بسطامی افزود: کمبود آهن گاهی سبب رنگپریدگی و زخم غیرطبیعی گوشهلب نیز می‌شود.

این کارشناس ارشد مامایی با بیان اینکه کمخونی فقرآهن شایعترین گونه کمخونی بوده و به علت مقدار ناچیز آهن در غذا یا نبود جذبگوارشی آن برای جبران آهن از دسترفته در عادتماهانه یا بیماری روی میدهد، عنوان کرد: آهن یک قسمتاصلی در ترکیب هموگلوبین است و کمبود آن سبب کاهش ورود هموگلوبین به داخل گلبولقرمز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ایالاتمتحده، ۲۰ درصد زنان در سنین باروری در مقایسه با ۲ درصد مردانبالغ به کمخونی کمبود آهن دچار هستند.

بسطامی در ارتباط با علت اصلی این بیماری در زنان، اظهار کرد: علتاصلی کمخونی کمبود آهن در زنان، هدر رفتن خون در زمان عادتماهیانه است و کمبود آهن بدون کمخونی در دختراننوجوان سبب پایینافتادن کیفیتتحصیلی و ضریبهوشی می‌شود.

وی تصریح کرد: کمبود آهن شایعترین حالت کمبود یکعنصر بایسته در سراسر جهان است.

این کارشناس ارشد مامایی در مورد راههای تشخیص و درمان این بیماری، گفت: تشخیص این بیماری با یافتههای غیرطبیعی در آزمایش خون و علائمبالینی در بدن حاصل می‌شود و ترکیبات دارای آهن مانند فروسسولفات در درمان و پیشگیری از کمخونی فقرآهن بهکار میرود.

وی افزود: مصرف گوشت و جگر، مغزها مانند پسته، ماهی، زرده تخم‌مرغ، سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات مثل عدس و لوبیا و همچنین میوه‌های خشک (مانند برگه‌ها) و دانه‌های روغنی در درمان مفید است. مصرف ویتامین C بعد از غذا (مانند آبلیمو) موجب افزایش جذب آهن و مصرف چای و قهوه موجب کاهش جذب آهن میشوند.

بسطامی در مورد نیاز روزانه بدن به آهن، تصریح کرد: نیاز روزانه به این ماده، بسیار اندک و در حدود یک میلیگرم است، البته میزان نیاز به آهن براساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است. مثلا زنان باردار به علت افزایش حجمخون، رشد جنین و جفت و سایر بافت‌ها به آهن بیشتری نیاز دارند و در شیرخوارانی که شیرمادر میخورند، در صورت سلامت مادران، میزان آهن موجود در شیرمادر برای ۴ تا ۶ ماه اول زندگی کافی است اما از شش ماهگی به بعد استفاده از قطرهآهن توصیه میشود.

وی یادآور شد: در کودکانی که از شیرخشک استفاده میکنند معمولا کمبود آهن وجود ندارد و در نوزادانی که با وزن کم متولد می‌شوند، ذخایر آهن اغلب اندک بوده و باید از ۳ ماهگی، آهناضافی به صورت قطرهخوراکی خورانده شود و همچنین بستن پیشاز موقع بندناف نیز به این دلیل که نوزاد را از یکسوم کل خونش محروم میکند، خطر فقرآهن را افزایش می‌دهد.

این کارشناس ارشد مامایی با اشاره به عوامل افزایشدهنده جذبآهن و منابعغذایی آن، خاطرنشان کرد: اسیدسیتریک و اسیداسکوربیک یا ویتامین C که در آلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گلکلم، سبزی‌ها، آبپرتقال، لیموشیرین، لیموترش، سیب و آناناس وجود دارند، می‌توانند عوامل افزایش دهنده جذبآهن در بدن باشند.

وی افزود: اسیدمالیک و اسیدتارتاریک که در هویج، سیبزمینی، چغندر، کدوتنبل، گوجهفرنگی، کلمپیچ و شلغم موجود است نیز سبب افزایش جذبآهن می‌شوند.

بسطامی با بیان اینکه محصولاتتخمیری مثل سسسویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می‌شود، توصیه کرد: از غذاهایی که غنی از آهن هستند و منابع غذایی حاوی ویتامین C در هر وعدهغذایی، جهت جذببهتر آهن مانند پرتقال، گریپ‌فروت، گوجهفرنگی، کلم، توتفرنگی، فلفلسبز و لیموترش استفاده کنید.

وی ادامه داد: استفاده از گوشت قرمز، ماهی یا مرغ را در برنامهغذایی خود بگنجانید و از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا پرهیز کنید.

وی گفت: در صورت داشتن مشکلات گوارشی و یبوست برای رفع آنها حتما به پزشک مراجعه کنید و عاداتغذایی غلط خود را (مثل مصرف موادغیرخوراکی مانند خاک و یخ) که خود از علایم کمخونی فقر آهن هستند، تصحیح کنید و جهت پیشگیری بهموقع یا بهبود کم‌خونی خود با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید.

این کارشناس ارشد مامایی همچنین توصیه کرد: از نانهایی که از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند و از مواد خشکبار مانند توتخشک، برگهآلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن هستند و از غلات و حبوبات جوانهزده، استفاده شود.

وی تاکید کرد: سبزی مصرفی خود را به شیوه صحیح شستوشو و ضدعفونی کرده و قبل از تهیه و مصرفغذا و پس از هر بار اجابتمزاج، دستهای خود را با آب و مایعدستشویی بشویید.

بسطامی به زنان باردار نیز توصیه کرد: روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان، مصرف کنند و مصرف قطرهآهن را همزمان با شروع تغذیهتکمیلی تا پایان ۲ سالگی در کودکان خود ادامه دهند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مشخصات نویسنده غلامعلی عباسی درباره : غلامعلی عباسی متولد 1340 دبیر بازنشسته زبان انگلیسی در شهرستان اردبیل هستم . این وبلاگ دفتر یادداشت بنده محسوب می کردد . هر مطلبی که به یادگیری بیشتر زبان انگلیسی کمک نماید و به نظر من مفید باشد در این وبلاگ جمع آوری نموده و با علاقه مندان زبان انگلیسی به اشتراک گذاشته ام . اطمینان کامل دارم که انتقادات و ایرادهای بیشماری متوجه این وبلاگ می تواند باشد ولی بنده به عنوان مدیر این وبلاگ در بهبود این کار انتظار راهنمایی و پیشنهاد از طریق دوستداران زبان و اهل فن را دارم . تا حد ممکن منابع اعلام میگردد . امیدوارم مورد قبول و پسند همكاران ارجمند و دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی واقع گردد .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2128
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 11
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 194
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 366
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 23
  • بازدید هفته : 444
  • بازدید ماه : 810
  • بازدید سال : 19,463
  • بازدید کلی : 790,913